Nørklere

Nørklere

- nørkleprogrammet er en lokal social aktivitet med internationalt formål.

At gøre en forskel for børn 

Røde Kors’ frivillige nørklere mødes regelmæssigt i grupper og syr, strikker eller hækler børnetøj, som sendes til Røde Kors’ udviklingsprojekter i det meste af verden. Derudover laves ting, der sælges i Røde Kors-butikkerne til fordel for hjælpearbejdet.

Som alle nørklere i landet følger vi bestemte modeller, som Dansk Røde Kors har lavet. På den måde sikrer vi, at tøjet passer børnene. Når tøjet er færdigt, sendes det til Kliplev, hvorfra Dansk Røde Kors fordeler det til trængende børn i krigs- og katastrofeområder i hele verden. Nørkletøjet sendes også til steder i verden, hvor fattigdom og kulde gør vinteren svær at komme igennem. Her luner en dejlig sweater eller et godt tæppe. Der findes også steder, hvor tørken og varmen plager, og børnene leder efter tryghed i en hverdag med mangler. Her betyder det meget at have en fin skjorte eller en dukke, man kan kramme.

Produktion, hygge og samvær

At være frivillig nørkler giver gode oplevelser - vi hygger os med kaffe og en god snak, mens vi arbejder. Alle har nørklet i mange år og produceret rigtigt mange stykker tøj. Man syr både bukser og nederdele, kjoler, joggingdragter og undertøj til børn i alderen 1-12 år. 

Hver anden onsdag eftermiddag kl. 13-18 (lige uger) samles nørklerne fra Viborg i afdelings lokaler på Marsk Stigs Vej 16, 8800 Viborg for at sy og strikke børnetøj. I Ørum, Hammershøj, Rødding og Vammen har vi lignende nørklegrupper som samles hver 14. dag og ligeledes syr og strikker børnetøj.

Kontaktpersoner

Viborg
Inge Andersen
Tlf. 8661 0343

Ørum
Mona Jensen
Tlf. 3033 4432

Hammershøj
Andrea Hald
Tlf. 8645 1475

Vammen
Annelise Bay
Tlf. 8669 0229

Rødding
Jette Giversen
Tlf. 8665 1038

Kontakt din lokale aktivitetsleder, hvis du er interesseret i yderligere information eller selv kunne tænke dig at blive nørkler