Førstehjælp

Røde Kors Førstehjælp

Førstehjælp for alle

I Røde Kors arbejder vi for, at alle skal kunne førstehjælp. En hurtig førstehjælpsindsats kan være med til at redde liv og mindske skadens omfang. Især ved hjertestop kan den førstehjælp, der ydes de første minutter, være helt afgørende for om personen overlever.

Førstehjælpsundervisning

Førstehjælpsundervisning er i dag som udgangspunkt opdelt i 8 moduler og nogle tillæg, som varer fra ½ til 4 timer. Opdelingen er fastlagt af Dansk Førstehjælpsråd.
Fx tager modulet ”Førstehjælp ved hjertestop” 4 timer, mens modulet ”Førstehjælp ved kemiske påvirkninger” tager ½ time og modulet ”Førstehjælp ved ulykker” tager 2 timer.

Nogle moduler kan sammensættes til ”Funktionsuddannelser” – fx funktionsuddannelsen ”Medborgerførstehjælp”, som tager 7 timer og er sammensat af delene ”Førstehjælp ved hjertestop”, ”Førstehjælp ved ulykker”, ”Akutte sygdomme” og ”Livstruende blødninger”.

Hvis der skal udstedes bevis efter kurset, så skal undervisningen følge denne struktur. Hvis ikke det er vigtigt med et bevis, så kan kurset skræddersyes helt som det ønskes. Man kan også lave en kombination af et eller flere bevisgivende moduler, samt nogle enkelte elementer fra andre moduler, så udstedes beviset dog kun på de ”hele” moduler.

Du kan læse mere moduler, tillæg og uddannelser hos Dansk Førstehjælpsråd - www.førstehjælpsråd.dk

Førstehjælpskurser til private

Det er sjældent at Røde Kors Viborg slår kurser op til private, da vi ofte har svært ved at fylde dem. Men kan du samle en gruppe kommer vi gerne – og gerne i jeres egne lokaler, hvis der er plads.

Du kan finde kurser til private i vore naboafdelinger ved at søge her - www.rodekors.dk/foerstehjaelp

Førstehjælpskurser til foreninger og virksomheder

Vi kommer gerne ud i din forening eller virksomhed og holder et førstehjælpskursus – og vi har ofte mulighed for at undervise både dag, aften og weekend.

Hvis der skal udstedes bevis må der max være 16 deltagere pr. hold.

Prisen afhænger dels af om det er en forening eller en virksomhed, timetallet, hvor meget udstyr der skal bruges, og om der ønskes bøger og bevis. Men kontakt os, så laver vi et tilbud.

Samaritter

Røde Kors Viborg har i øjeblikket ikke en samaritter-afdeling. Har du lyst til at blive samaritter, eller mangler du samarittere til et arrangement henviser vi i stedet til Røde Kors Skive - www.rodekors.dk/afdelinger/skive

Kontaktpersoner

Dirch Lind
Aktivitetsleder for førstehjælp
Mail: dirch@lindfoto.dk
Telefon: 8645 0196 / 4088 6462

Kontakt os hvis du vil vide mere om Førstehjælp, eller ønsker et tilbud på et kursus