Indsamling

Den årlige Indsamling

Den første søndag i oktober gennemfører Røde Kors en landsdækkende indsamling. I Viborg har vi mere end 160 ruter der skal dækkes, hovedparten er i Viborg, men der er også ruter i Løgstrup, Knudby, Tapdrup, Birgittelyst, Hald Ege og Ravnstrup.

Behovet for hjælp i forbindelse med krig, naturkatastrofer ude i verdenen er stort, men også herhjemme er der brug for hjælp til børn i udsatte familier og til hjemløse.

Når vi indsamler kommer der mellem 1.000 og 1.200 kroner ind per rute. Vi modtager kontanter og via MobilPay.

Det tager ca. 3 timer at gennemføre en rute.

Indsamlerne er i alle aldre, og kommer fra alle dele af Viborg, og de omkringliggende byer.

Mange har samlet ind gennem flere år, og der er plads til både voksne, unge og børn – og det er ikke ualmindeligt at bedsteforældrene har børnebørne med. Vi har stor hjælp af indsamlere fra de tre gymnasier Viborg Katedralskole, Viborg Gymnasium og Midtbyens Gymnasium, og fra Bjergsnæs Efterskole.

Indsamlerne fortæller at de bakker op om Røde Kors, støtter vores arbejde i udlandet og arbejdet i Danmark. Endvidere oplyser de, at det at samle ind er en god oplevelse, at det giver børnene en vigtig oplevelse og godt at gøre det sammen med venner og familie.

Arbejdet med at organisere indsamlingen sker i Indsamlerteamet og her arbejdes der fra maj til oktober med indsamlingen.

Har du tid og lyst kan vi sagtens finde en opgave til dig i forbindelse med planlægningen og gennemførelse af indsamlingen.

Aktivitetsleder

Kim Wierenfeldt Jacobsen

Mail: Kim.wj@mail.dk
Telefon: 51408420

Kontakt os for information om hvordan du kan hjælpe ved indsamlinger